Mobil: 0786 404 967 sau 0767 109 635
Poarta Raiului nr.16, 517775 Sugag-Tau, Alba, Romania Vezi pe harta
“Poteca Dracului”

Din istoria Transalpinei

“Poteca Dracului”

Inaugurarea Transalpinei s-a făcut în primele zile ale anului 1938 de către regele Carol al II-lea la Poiana Sibiului. La acea vreme, drumul era considerat o mare realizare tehnica, cu rol economic, strategic si militar, cu atât mai mult cu cat oamenilor le era proaspăta in minte perioada in care Ii se impusese religia catolica si când unele familii au plecat pe acest drum pentru a-si păstra tradiția. Conform memoriilor localnicilor, circa 200 de localnici din Jina, aflat acum în judeţul Sibiu, însoțiți de preotul satului, au luat drumul bejaniei,traversând munţii pe “Poteca Dracului” si stabilindu-se in localitatea Corbii de Piatra din actualul judeţ Argeş. Așa se explica si faptul ca locuitorii din Mărginimea Slinului si cei din localitățile Novaci, Vaideeni si Băbeni, aflate dincolo de munţi, in judeţul Vâlcea, au aceleaşi costume naţionale, aceleaşi tradiții si aceeaşi ocupaţie: păstoritul, fiind cunoscuţi sub numele de “ungureni”.

 

Nici un comentariu inca.

ADAUGA COMENTARIUL TAU

Trebuie sa fi logat sa postezi un comentariu.

Fa o Rezervare

Trimiteti-ne un mesaj cu ce camera ati dori, data sosirii si numarul noptilor pe care doriti sa le rezervati. Vă vom contacta in cel mai scurt timp!

Da un LIKE!

Ultimele comentarii

    cazare sureanu, cazare poarta raiului, cazare pensiune sureanu, cazare pensiunea sureanu, pensiune sureanu, pensiunea sureanu, pensiuni sureanu, restaurant sureanu, pestaurant pensiune sureanu, cazare oasa, pensiuni oasa, cazare pensiuni sureanu