Mobil: 0786 404 967 sau 0767 109 635
Poarta Raiului nr.16, 517775 Sugag-Tau, Alba, Romania Vezi pe harta
Pensiunea Sureanu

Pensiunea Sureanu Poarta Raiului

Unde este Pensiunea Sureanu

Situata la poalele masivului Sureanu pe drumul judeţean 704 ce leaga DN 67C “TRANSALPINA” de Zona turistica “Poarta Raiului”, pensiunea SUREANU va ofera acces spre principalele obiective turistice care merită vizitate prin trasee de maxim o zi. Iezerul Sureanu, lac de origine glaciara i se spune si „lacul fără fund”,adânc şi incredibil de limpede, inconjurat de vegetatie specifica golului alpin ,el este preferatul oricărui fotograf care ajunge la poalele vârfului Şureanu.

Zona plina de istorie

Castrul Roman de la Vârful lui Pătru, cunoscut şi sub denumirea mai vagă de Castrul Roman de la Şugag, este situat în Şaua Ocolu şi datează din anul 102 (primul război daco-roman). Fortăreaţa a fost construită în scopul unui eventual atac asupra cetăţii Sarmisegetusa Regia, lucru ce se va realiza 4 ani mai târziu. Castrul de sub Vf. lui Pătru reprezintă cea mai înaltă construcţie militară înălţată pe teritoriul României înaintea perioadei moderne, situându-se la altitudinea de 1987 m, într-o zonă ferită de vânturi. Conturul dreptunghiular al urmelor fortificaţiei, se poate observa destul de bine şi astăzi, însă numai de la distanţă, de la o înălţime mai mare, aşa cum este Vârful lui Pătru sau Vârful Auşelu căci de aproape, apare mai degrabă îngropat în sol. În timpul romanilor, castrul numit, după categoria construcţiilor militare imperiale din epocă, “de marş” sau “de cantonament”, se prezenta ca o fortăreaţă de formă dreptunghiulară realizată din valuri de pământ, având dimensiunile de 228/211/203/192 m (4,35 ha).Castrul Roman de la Varful lui Patru este inclus astăzi în rândul Monumentelor Istorice.

Cel mai mare domeniu skiabil din Romania

Pe timp de iarna Domeniul schiabil Sureanu ofera pasionatilor de schi 7 partii cu lungimi cuprinse intre 800 si 1400 m si grade de dificultate variate si ceea ce este mai important, zapada, statia de schi de pe Varful Ausel fiind ce mai inalta din tara (2009m) iarna incepand aici la inceputul lunii decembrie si se sfarseste la inceputul lunii mai.

 

Nici un comentariu inca.

ADAUGA COMENTARIUL TAU

Trebuie sa fi logat sa postezi un comentariu.

Fa o Rezervare

Trimiteti-ne un mesaj cu ce camera ati dori, data sosirii si numarul noptilor pe care doriti sa le rezervati. Vă vom contacta in cel mai scurt timp!

Da un LIKE!

Ultimele comentarii

    cazare sureanu, cazare poarta raiului, cazare pensiune sureanu, cazare pensiunea sureanu, pensiune sureanu, pensiunea sureanu, pensiuni sureanu, restaurant sureanu, pestaurant pensiune sureanu, cazare oasa, pensiuni oasa, cazare pensiuni sureanu